پیوند زدن (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:14
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات20
حجم فایل17 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

پیوند زدن یک تکنیک ساده است که به کشاورزان کمک کند تا بدون بکارگیری گندزداهای شیمیایی و آفت کشها ، ازآن برای افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری های ناشی از خاک بهره گیرند . گوجه فرنگی به لحاظ ژنتیکی نمی تواند در برابر بیماری مقاومت کند و به راحتی در معرض بیماری های همه گیر در زمین قرار میگیرد . کشاورزان به این بازار پر درآمد ( گوجه فرنگی ) علاقه دارند و نمی خواهند میوه های با کیفیت را از دست بدهند . پیوند زدن راهی است برای تلفیق ایجاد مقاومت در برابر بیماری های ناشی از خاک و افزایش استحکام گوجه فرنگی دو رگه با کیفیت بالای
 میوه .

پیوند زدن : یک فناوری قدیمی با یک تکنیک جدید

پیوند زدن سبزیجات برای کنترل بیماری های ناشی از خاک ، فرآیند آسانی است . بدین منظور بخش زیرین گیاه که در داخل زمین است یعنی ریشه اندوخته به خاطر توانایی ژنتیکی اش برای مقاومت در برابر بیماری انتخاب می شود . پیوند زدن به روش ژاپنی یا پیوند از طریق گیره های لوله ای تکنیک جدیدی است که برای تولید گوجه فرنگی در گلخانه های تجاری در سر تا سر جهان مورد استقبال زیادی قرار گرفته است دلیلش این است که این فرآیند بسیار سریع بوده و از طریق آن می توان تعداد زیادی از گیاهان پیوندی را در سرتاسر دوره پیوند به آسانی مدیریت ( مراقبت ) کرد . هر گیاه بذری درست از بالای لپه جدا می شود . آن بخش از گیاه که روی زمین قرار گرفته یعنی همان شاخه پیوندی یا قلمه به ریشه گیاه مقاوم در برابر بیماری متصل می شود . به محض اینکه بخش های پیوندی به هم جوش خوردند می توان آنها را در زمین کاشت و طبق سیستم تولیدی زارع مدیریت نمود .

گرچه پیوند زدن سبزیجات یک تکنیک نسبتا جدید است امابر یک اصل قدیمی استوار است . قرنهاست که در صنعت باغبانی از پیوند زدن برای انواع  گونه های درختی مثل سیب و انگور استفاده می شود . عمل پیوند زدن برای اولین بار در دهه 1900 جهت ریشه کن کردن بیماری های ناشی از خاک و کاهش فرسودگی فوراریوم ( نوعی قارچ ) برای هندوانه استفاده شد . اخیرا این تکنیک در سیستمهای تولید گیاهانی به کار می رود که خصلت ژنتیکی برای مقاومت در برابر بیماری در آنها به شدت مرتبط با یک ویژگی منفی مثلا کوچکی اندازه میوه است . به عنوان نمونه از پیوند زدن ، اغلب جهت کاهش پوسیدگی باکتریایی ( بوسیله باکتری رالشتونیا سولاناسیاریوم ) در گیاه گوجه فرنگی استفاده می شود . کنترل این باکتری به علت فراوان بودن میزبانهای آن و توانایی ماندگاری اش در چندین دوره برداشت محصول ، بسیار دشوار است . به علاوه نشاء گوجه فرنگی هایی که در برابر پوسیدگی باکتریایی مقاومند معمولا قادر به تولید میوه هایی بزرگ و در اندازه بازاری نیستند . استفاده همگانی از عمل پیوندزدن با ریشه مقاوم تا حد زیادی شیوع پوسیدگی باکتریایی را در عین حفظ کیفیت میوه حتی در خاکهای شدیدا آلوده ، کاهش داده است .

مزایا

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پیش بینی سرعت و جهت بادهای فرساینده در ایران (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:14
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات22
حجم فایل23 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

پیش بینی سرعت و جهت بادهای فرساینده در ایران

مقدمه

فرسایش  بادی یک معضل جدی در بیشتر مناطق خشک و نیمه خشک دنیا و ایران است . توانائی پیش بینی دقیق فرسایش بادی خاک برای بسیاری منظورها ، از جمله برنامه های حفاظتی ، منابع طبیعی ، و کاهش آلودگی هوا ناشی از طوفان ضروری است ( 3 ) .  از آنجایی که نیروی باد در طول سال ، ماه وحتی روز تا حد زیادی تغییر می نماید ، و همچنین قدرت فرسایندگی باد بستگی به توان سوم سرعت باد دارد . به منشور پیش بینی و کنترل فرسایش بادی در هر منطقه توزیع سرعت باد حائز اهمیت میباشد . همچنین علاوه برسرعت باد ، دانستن چگونگی تغییرات جهت باد در منطقه نیز امری ضروری است . زیرا نسبت جهت باد به جهت اضلاع زمین ، بادشکن ها ، ردیف کاشت گیاهان ، و شخم زمین ، نقش مهمی را در پیش بینی مقدار و جهت فرسایش بادی ایفا می کند ( 4) . مدل های مختلفی برای نشان دادن توزیع سرعت باد استفاده شده است . بی شک توزیع ویبل یکی از گسترده ترین توزیع هایی است که تا بحال برای نشان  دادن پراکندگی سرعت باد مورد استفاده قرار گرفته است ( 5 ) . اهداف این پژوهش عبارت بودند از : 1 ) شبیه سازی ساعتی سرعت و جهت باد به روش استوکاستیک با استفاده از توزیع ویبل ، به منظور استفاده در مدل WEPS  ، برای پیش بینی فرسایش بادی در شهرهای مختلف ایران ، 2) آزمون اعتبار سنجی توزیع ویبل و مدل کامپیوتری windpred  ، در پیش بینی ساعتی سرعت و  جهت باد ، . 3) ترسیم نقشه های سرعت و جهت بادهای فرساینده در ایران .

 

مواد و روشها

ابتدا 38  شهر که دارای حداقل 10 سال آمار ساعتی سرعت و جهت باد بودند ، انتخاب گردیدند . در مرحله بعد تعداد سال آماری هر شهری به دو دوره برابر تقسیم گردید ، بطوریکه از دوره اول برای شبیه سازی و از دوره دوم برای آزمون اعتبار سنجی مدل ( با استفاده از معنی دار بودن  و نبودن ضرائب همبستگی ) استفاده شد . سپس با استفاده از توزیع ویبل ، شبیه سازی سرعت و جه باد بصورت ساعتی توسط برنامه Windpred  ( 2 و 1 ) انجام گرفت . تابع توزیع تجمعی ویبل F (U)  به صورت زیر میباشد :

(1)                                                            [-(u/c)k]F(u)=1-exp

که در این معادله u  سرعت باد ( متر بر ثانیه )  ، c، پارامتر مقیاس ( با واحد سرعت ) ، و k  پارامتر شکل ( بدون واحد ) ، میباشند ( 6 ) . در هرمرحله بعد ، دوره های باد آرام حذف و فراوانی باد در هر گروه سرعتی نرمالیزه گردیدند . بنابراین :

(2)                                    [-(u/c)k]= 1-exp [ (F(u)-F0 ) / (1-F0)] F1(u)  =

که در آن F1(u)  توزیع تجمعی در حالتی است که دوره های باد آرام حذف شده است ، و F0 فراوانی دوره های باد آرام میباشد . پارامترهای k, c  به روش حداقل مربعات و بکارگیری تابع توزیع تجمعی محاسبه شدند ( معادله 2 ) .

با استفاده از پارامترهای توزیع ویبل (c,k)  فراوانی سرعت باد در هر ماه و در سال بصورت تجمعی و نرمال شده بدست آمد . به منظور شبیه سازی جهت باد ، اعداد بین صفر و یک بصورت تصادفی انتخاب ، و با جدول توزیع تجمعی جهت باد مقایسه گردیدند . برای شبیه سازی سرعت باد براساس جهت باد تعیین شده ، پارامترهای c،k  توزیع ویبل برای آن جهت خاص از جدول های تعیین شده قبلی ، بدست امد و از معادله زیر استفاده گردید :

U= c{-1n[1-(F(u)-F0]/(1-F0)}1/k

با استفاده از روش انتخاب عدد تصادفی ، یک عدد بین صفر و یک انتخاب گردید . سپس این مقدار را به جای F(u)   قرارداده و در نهایت سرعت باد شبیه سازی شده محاسبه گردید . به دلیل اینکه هدف شبیه سازی سرعت باد بصورت ساعتی بود ، با استفاده از رابطه زیر سرعت باد بصورت ساعتی شبیه سازی شد :

U(1)= Urep+0.5(umax-Umin) Cos[2p(24-hrmax+I)/24]

که در آن ، hrmax  ساعتی از روز که سرعت باد حداکثر است ،  I   شاخص ساعت روز ، Umax  سرعت باد حداکثر ، Umin  سرعت باد حداقل ، و Urep  سرعت شبیه سازی شده حاصل از معادله( 3 ) میباشد .

در مرحله  بعد ، با استفاده از نتایج شبیه سازی شده ، نقشه درصد سرعت بادهای فرساینده و جهت غالب آنها ، و همچنین نقشه حداکثر سرعت باد و جهت غالب باد در هر ایستگاه با استفاده از نرم افزارهای SURFER  و CorelDRAW10  برای ماه های مختلف سال تهیه گردید . بعنوان نمونه نقشه درصد سرعت بادهای فرساینده و جهت غال آنها ، برای ماه جولای نشان داده شده است ( شکل 1 ) لازم به ذکر است که در این نقشه ها ، شهرها به صورت دایره ، اسم شهرها واطلاعات مربوط به سرعت باد شهرها در داخل دایره و جهت باد غالب آنها هم بر روی دایره بشکل حروف و بصورت علامت پیکان ، نمایش داده شده است . همچنین برای نشان دادن سرعت حداکثر و درصد سرعت بادهای فرساینده ، از رنگهای مختلفی نیز استفاده گردید .

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پنبه (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:14
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات15
حجم فایل377 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

پنبه

خصوصیات گیاهی:

 پنبه گونه های وحشی زیاید دارد كه همگی به جنس Gossypium تعلق دارد . بنظر می رسد كه منشأ تمام گونه ها از آفریقای استوائی باشد .
قابلیت شستشو ،‌دوام ، استحكام (‌هنگام خشك و تر بودن ) ،‌قابلیت هدایت بخار آب ، دوام شیمیایی ، نرمی ، قابلیت انعطاف و سهولت آب رفتن یا تجمع اولیه از خصوصیات الیاف پنبه می باشد .
بیشتر ارقام زراعی از گونه G.hirsutum می باشد . پنبه گیاهی است ذاتاً چند ساله كه بصورت گیاهی یكساله مورد زراعت قرار می گیرد . پنبه دارای ریشه مستقیمی است كه به سرعت زیادی به اعماق خاك نفوذ می كند .میوه بصورت كپسول یا غوزه است .

سازگاری:

پنبه گیاهی است گرما دوست كه به هوای گرم و یك فصل رشد بدون یخبندان حداقل 200 روزه محتاج است . پنبه به آفتاب فراوان نیاز دارد . كمبود نور موجب افزایش رشد سبزینه ای و نقصان تولید غوزه می شود .

ارقام:

 بیشتر ارقامی كه امروزه در جهان كاشته می شود به گونه G.hirsutum تعلق دارد .

تناوب زراعی:

 پنبه به عنوان اولین محصول وجینی پس از گیاهان علوفه ای چند ساله ،‌كود سبز و یا كود حیوانی فراوان ( 30 الی 50 تن در هكتار ) قرار می گیرد .
پنبه از محصولاتی است كه می توان آن را طی چند سال مداوم در یك زمین كاشت بدون آنكه عملكرد آن نقصان یابد .

مثالهایی از تناوب پنبه عبارتند از :‌
یونجه ـ پنبه ـ ذرت ـ گندم ـ آیش
كود سبز ( خلر ، منداب ، شنبلیله ، لوبیا روغنی و یا شبدر ) ، پنبه ـ حبوبات ـ گندم
كود سبز ( خلر ، چاودار، ماشك ) ، پنبه
پنبه ـ آیش ـ گندم
پنبه ـ آیش

 


کود شیمیایی:

تولید هر تن وش ( دانه همراه با الیاف ) موجب خروج 32 تا 46 كیلو ازت ،‌12 تا 15 اكسید فسفر ، 32 تا 43 كیلو اكسید پتاسیم ، 30 الی 40 كیلو اكسید كلسیم (cao) و 8 تا 10 كیلو منیزیوم (Mgo) از زمین می گردد . بطور معمول 90 الی 150 كیلو ازت ، 90 تا 120 كیلو فسفر و در صورت كمبود پتاسیم 50 تا 60 كیلو اكسید پتاسیم در هكتار بكار می برند .

تاریخ کاشت:

حداقل درجه حرارت برای جوانه زدن بذر پنبه حدود 15 درجه سانتی گراد می باشد . بهترین درجه حرارت برای جوانه زدن و رشد گیاهچه پنبه حدود 34 درجه سانتی گراد است . میانگین درجه حرارت شبانه روزی هوا به حداقل 15 درجه سانتی گراد رسیده .

روش کاشت:

 بذر سالم پنبه می تواند تا 11 سال قوه نامیه خود را حفظ نماید مشروط بر آنكه در شرایط مساعدی نگهداری شود .چنانچه درصد جوانه زدن بذری از 80 درصد كمتر باشد بایستی از كشت آن خودداری شود .
مساله دیگر در كشت پنبه وجود كرك روی پنبه دانه است . كرك نه تنها بر كار دستگاه ردیف كار ایجاد اختلال می نماید بلكه در جذب آب دخالت نموده و جوانه زدن را به تأخیر می اندازد .
برای كرك زدائی می توان از وسایل مكانیكی سانیده استفاده نمود .اما مواد شیمیایی ماند اسید سولفوریك ( فرو بردن بذر در محلول 1 نرمال اسید برای 10 تا 15 دقیقه و سپس شستن كامل و خشك كردن بذر ) و یا قرار دادن پنبه دانه تحت تأثیر بخار اسید كلریدریك نتیجه بهتر و كامل تری می دهد و كركها بهتر حذف می كند .

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پسته (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:14
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات34
حجم فایل63 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

فهرست مطالب :

پسته 3

●تاریخچه : 3

● طبقه بندی گیاهی 4

● پراكنش جغرافیایی 4

● مهمترین ارقام پسته 5

● سطح زیر كشت پسته درجهان 5

▪ سطح زیر کشت پسته در ایران 5

● تولید پسته در جهان 6

▪ تولید پسته در ایران 7

● عملکرد پسته در جهان 7

▪ عملکرد پسته در ایران 8

شرایط اقلیمی 8

ارزش غذائی : 9

کاشت پسته 9

● احداث باغ 10

▪ خصوصیات خاك: 10

▪ كیفیت آب: 10

▪ نمونه برداری از خاك و آب: 11

▪ تهیه نمونه خاك: 11

▪ تهیه نمونه آب: 11

● روشهای كاشت و تولید نهال 16

آفات و بیماریهای مهم پسته 29

منابع 33

 

پسته

●تاریخچه :

پسته گیاهی است كه از دیرباز در نقاط مختلف ایران مورد كشت و پرورش قرار می‌گرفته است. جنگل‍های وحشی و خودروی پسته در ناحیه شمال شرقی ایران و نواحی هم ‍مرز با تركمنستان و افغانستان پیشینه ای باستانی دارد و تصور می ‍رود كه درخت پسته حدود ۴-۳ هزار سال قبل درایران اهلی شده و مورد كشت وكار قرارگرفته است.

اولین ارقام پسته در ایران حاصل پرورش و اهلی‍ كردن درختان پسته وحشی بوده است كه تعداد این ارقام بسیار محدود و شكل ظاهری آن با محصول پسته خودرو شباهت داشته است.كم‍ كم بر اثر پیوند و جابجائی این ارقام و توجه باغداران از نظر درشتی دانه های پسته تا حدودی تحول ایجاد شده و ارقام جدیدی بوجود آمده است.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پرورش کاهو در باغچه خانه (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:13
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات14
حجم فایل25 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

پرورش کاهو در باغچه خانه

 

هر افزایشی در انتخاب سبزیجات برای سالاد در سوپر مارکت ها، که تقریبا" در ظرف سالاد هر رستوران به حد وفور وجود دارد، یکی از بازتاب های جدید آگاهی از سلامت در زدودن عادت های خوردن در ایالت متحده است.

چندین نوع کاهو می تواند در یک باغچه خانگی رشد کند که علاوه بر تنوع بافت و رنگ آن برای رژیم غذائی خانواده مفید است.

تنوع کاهو ها می تواند به طور نامحسوس به 4 دسته تقسیم شود.

1-   کاهوهای ترد و موج دار

2-   کاهوهای روغنی

3-   کاهوهای برگی

4-   کاهوهای رومی یا بلند برگ

که هر گروه خصوصیات رشد و مزه خاص خودش را دارد.

 

انواع کاهو  

کاهوهای ترد غالبا" مشهورترین نوع کاهو از چهار  نوع کاهو هستند. خصوصیات آن ها شامل یک سر محکم و سفت و برگ های سبز روشن است. به طور کلی کاهوهای ترد و خشک در هوای گرم رشد نمی کنند و زیر ساقه گل در هوای گرم تابستان رشد می کنند. به این دلیل مدت زمان رشد بیشتری نیاز دارد. این نوع کاهو از انواعی است که در باغچه خانه به سختی رشد می کنند.

انواع روغنی کاهو سرهای کوچکتر و نرم تری دارند و برگ هایی که شل پیچیده شده اند، برگهای خارجی ممکن است سبز یا مایل به قهوه ای نسبت به برگهای درونی که چرب و روغنی هستند، باشند.

چندین نوع کود قابل دسترس وجود داردکه رشد آنها را در باغچه های اوهایو به خوبی میسر می سازد.

کاهوهای برگی رشد باز دارند و شکل خاصی در سر آنها وجود ندارد. شکل برگ و تنوع رنگ آنها قابل توجه است. بعضی از برگ های کاهو چین دار و دندانه دار و بقیه خیلی پهن و گرد هستند. دامنه رنگ آنها از سبز روشن به قرمز و برنزی رنگ تغییر می کند. کاهوهای برگی به سرعت بالغ می شوند و به آسانی رشد می کنند.

کاهوهای بلند برگ یا رومی انتهای عمودی و استوانه ای شکل با برگ هایی که محکم پیچیده شده اند را دارا هستند. این گیاهان ممکن است تا 10 اینچ به طور عمودی رشد کنند. برگهای بیرونی سبز معمولی و برگ های درونی سبز مایل به سفید است. این نوع، شیرین ترین نوع کاهو از چهار نوع دیگر است.

 

نمونه هایی که برای کاشتن پیشنهاد می شود:

Crisphead

  • Mesa 659 (fall), Ithaca

Butterhead

  • Bibb
  • Salad Bibb
  • Summer Bibb
  • Buttercrunch
  • Tania
  • Tom
  • Thumb (miniature)

Leaf

  • Salad Bowl
  • Grand Rapids
  • Black Seeded Simpson
  • Slobolt
  • Oakleaf
  • Green Ice
  • Prizehead
  • Red Sails
  • Lollo Rosso
  • Ruby
  • Red Fire

Romaine

  • Valmaine
  • Parris Island Cos
  •  

نیازهای آب و هوایی

کاهو سبزی فصل سرد است و بهترین رشد کیفی را هنگامی که در شرایط سرد و رطوبتی رشد کرده، دارد. نهال های کاهو سرمازدگی کم را تحمل خواهند کرد. دمای بین 45 تا 65 درجه فارنهایت ایده آل هستند. چنین شرایطی معمولا" در فصل بهار و پاییز در اهایو وجود دارد. بذرهای کاهوی برگی معمولا" در بهار، در اولین فرصت که بر روی زمین بتوان کاری انجام داد، کاشته می شود. کاهوهای روغنی و کاهوهای بلند برگ می تواننداز( طریق) نشا یا بذرها پرورش داده شوند. در طی فصل رشد کاهوی ترد از نشا رشد می کند. نشاها ممکن است خریداری شوند؛یا این که شش هفته قبل از زمان کاشت گیاه به صورت خانگی آماده شوند.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پرورش قارچ (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:13
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات72
حجم فایل46 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

- مقدمه و تاریخچه قارچهای صدفی

Oyster mushroom

وجود گرما و هوای مرطوب در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری محدودیتهای عمده ای در امر کشت و پرورش بسیاری از قارچهای خوراکی متداول، مانند قارچ دکمه ای agaricus bisporus  و شی تاکه  Lentinula edodes  ایجاد میکند. قارچ چینی با رشد بر روی کاه برنج، قارچی مناسب برای مناطق گرمسیری بوده و در این مناطق از اهمیت زیادی برخوردار است. کشت و پرورش قارچهای صدفی، نسبت به سایر قارچهای خوراکی، بسیار ارزان و کم هزینه است. انتخاب و پرورش این قارچ در صنایع تولید غذایی، برای کشاورزانی با درآمدهای محدود، میتواند منبع درآمدی مناسب باشد. گونه های پلوروتوس از جمله قارچهای خوراکی میباشند که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری از رشد مطلوبی برخوردارند.

در حال حاضر گونه های متعددی از قارچ پلوروتوس شناخته شده اند که با برخورداری از قدرت تولید بالا و کیفیت مناسب، در شرایط حرارتی بالا نیز رشد مطلوبی دارند. بسیاری از گونه های پلوروتوس میتوانند بر روی چوبهای پوسیده یا در حال پوسیدن و نیز در سطح تمام چوبهای سخت و بقایای چوبی از جمله خاک اره و ضایعات کاغذ و بقایای قهوه (تفاله قهوه، پوستها، ساقه ها و برگها)، ساقه های سبز موز، پوست غوزه پنبه، کنجاله پنبه، بقایای آگاو، کنجاله سویا و بسیاری از مواد لیگنوسلولزی دیگر رشد کنند.

 

کشت پلوروتوس در کشورهای جنوب شرقی اسیا، اروپا و آمریکا بسیار رایج است و در طول فصول رشد، میتوان آن را پرورش داد. اغلب گونه های آن رشد میسیلیومی بالایی داشته و به راحتی مواد سلولزی را کلونیزه میکنند به گونه ای که قادرند این مواد را قبل از تخمیر (کمپوست شدن) تجزیه نموده و مورد استفاده قرار دهند. لذا قدرت ساپروفیتی بالایی دارند. از نظر تغذیه و رفع گرسنگی و نیز احیای اقتصاد کشاورزی، در کشورهای در حال توسعه پرورش گونه های پلوروتوس به سایر قارچهای خوراکی، از اهمیت و امتیاز بالایی برخوردار است.

در سال 2000 میزان تولید قارچ صدفی از 169000 متریک تن در سال 1987، به 909000 متریک تن در سال 1990 افزایش یافته است.

آنچه درمورد قارچهای صدفی مهم و قابل توجه است، تبدیل توده سابستریت بستر به اندامهای باردهی قارچ و راندمان بیولوژیکی آن اغلب با بیش از 100 درصد است که از نظر تولید قارچ در دنیا، حداکثر میزان تولید محسوب میگردد. در مراحل تجزیه و تخریب کاه خشک، حدود 50 درصد توده، به صورت گاز دی اکسید کربن،  20 درصد به صورت آب ، 20 درصد به صورت کمپوست مصرف شده، 10 درصد نیز تبدیل به ماده خشک اندام باردهی قارچ میشود. به طوری که این مقدار ماده خشک، معادل تبدیل 25 درصد توده تر سوبسترای بستر به قارچ تازه است. این امر کاملا به مرحله و زمان برداشت قارچ نیز بستگی دارد. قارچهای صدفی حاوی پروتئینهای اصلی و ضروری بوده که بر اساس وزن خشک قارچ مقدار آن برابر 35 – 15 درصد در منابع علمی گزارش شده است. این قارچها همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای آمینه آزاد است.

به علاوه این قارچها مملو از ویتامینهای مفید از جمله ویتامین C ، ویتامین B  میباشد. تفاوتهای موجود در گونه های قارچ صدفی، از نظر میزان مواد غذایی، به چند عامل بستگی دارد. از جمله مقدار پروتئین قارچ تحت تاثیر نوع ماده مصرفی در بستر و میزان سوبسترا میباشد. تفاوت میزان ترکیب غذایی و عملکرد قارچهای نژاد پلوروتوس بسیار محرز است. برای اطلاع بیشتر به مقالاتی که در رابطه با خواص غذایی قارچهای صدفی ایل کاتان (1991) رای و همکاران (1988) و بانو و راجاراتنام (1988) مراجعه کنید.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پروانه برگخوار سفید امریکایی افت جدی و خطرناک باغ ها و جنگلهای ایران (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:13
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات7
حجم فایل533 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

پروانه برگخوار سفید امریکایی یکی از مهمترین آفات گیاهان مختلف در دنیاست.

اهمیت:

پروانه برگخوار سفید آمریکایی آفت بومی آمریکای شمالی بوده و پس از جنگ جها نی دوم در سراسر اروپا گسترش پیدا کرد و امروزه در بسیاری از کشورها در زمره آفت درجه اول محسوب میگردد. لاروهای آفت از برگها وجوانه های گیاه میزبان که بیش از 636 گونه گیاهی اعم از باغی-  زراعی و جنگلی میگردد تغذیه مینماید و باعث لخت شدن  و بی برگی  درختان میزبان شده  و در نتیجه  خسارت شدید و لطمه غیر قابل جبرانی  به کشاورزان و روستاییان وارد می سازد. بعلاوه با لخت کردن و عاری کردن درختان زینتی در حاشیه جنگل و پارکهای جنگلی و نیز پارکها و فضای سبز شهری- منظره و جلوه بسیار زشتی را ایجاد نموده و از این طریق نیز لطمه شدیدی را به اکو سیستم و استان های آلوده وارد می شود. توت از میزبان های رایج این آفت میباشد  که برگ ها و جوانه های برگی آن به شدت مورد تغذ یه لاروهای این آفت قرار می گیرد- بنابراین در مناطقی از استانهای شمالی کشور که صنعت نوغانداری رواج دارد-گسترش آفت میتواند خسارت قابل توجه و شدیدی را به نوغانداران وارد سازد. این آفت که تا قبل از سال 1381 در زمره آفات قرنطینه خارجی محسوب می شد- اولین بار در تابستان 1381  ازلشت نشا در استان گیلان گزارش شد اما به تدریج و طی سالهای اخیر وعلی رغم قرنطینه در مناطقی از شمال کشور مانند استانهای مازندران و سپس اردبیل گسترش یافت.

در یک تحقیق شاخص تغذیه و ترجیح میزبانی لارو پروانه سفید آمریکایی روی برگ درختان توت- گردو- زردآلو- چنار و صنوبر در اتاقک رشد در دمای شب :روز درجه سانتی گراد- رطوبت نسبی درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی 8 ساعت تاریکی مطالعه شد. نتایج نشان داد که نرخ  مصرف نسبی-  نرخ رشد نسبی- کارایی تبدیل غذای خورده شده- کارایی تبدیل غذای هضم شده و همچنین قابلیت هضم شوندگی میزبان های مختلف به طور معنی داری با یکدیگر تفاوت دارند. نرخ مصرف نسبی روی  چنار به طور معنی داری بیشتر از صنوبر- گردو و توت بود. بیشترین نرخ رشد نسبی مربوط به توت و کمترین آن مربوط به زردآلو بود. بیشترین کارایی تبدیل غذای خورده شده و کارایی تبدیل غذای هضم شده در برگ توت بدست آمد- ولی لاروهای تغذیه کننده از برگ توت کمترین شاخص تقریبی هضم شوندگی را نشان دادند. به طور کلی نتایج نشان داد که لاروها بالاترین کارایی تغذیه ای را روی توت داشتند. همچنین میزبان های مختلف اختلاف معنی داری از نظر گرایش لارو آفت نشان داده و لاروها به طور معنی داری برگ توت را نسبت به سایر میزبان ها ترجیح دادند

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پراكندگی هیدرودینامیك درتل ماسه اشباع نشده (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:13
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات24
حجم فایل21 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

پراكندگی هیدرودینامیك درتل ماسه اشباع نشده : 

خلاصه :

گسترش محلول ها نسبت به وضعیت جابه جایی میانگین درطول جریان آب در خاكها درنتیجه پیچش ازطریق كمپلكس منفذ اشباع شده میباشد. گسترش باضریب پراكندگی هیدرودینامیك درمعادله پراكندگی همرفتی مشخص میشود. این ضریب به طور وسیعی برای خاكهای اشباع شده مطالعه شده است. دراین مطالعه ضریبهای پراكندگی هیدرودینامیك برای تل ماسه غیر انباشته به عنوان تابعی از ثابتهای آب حجمی تتا تعیین شد كه تغییر حدودی از اشباع تا 0.08cm3cm-3 درستون های 5cm‌ قطری و طول 25 تا 40 سانتی متری دارند. آزمایشات جریان شیب واحد جهت اندازه گیری منحنی های پیشرفته محلول با به كارگیری ردیابهای شوری با 4 الكترود درچندین عمق ستونی انجام شدند. پارامترهای حمل برای معادله پراكندگی همرفتی و مدل متحرك –غیرمتحرك با بهینه سازی محلولهای تحلیلی با منحنی های پیشرفته محلول مشاهده شده تعیین شدند. یك پراكندگی حداكثر گاما 0.97 cm ‌ در تتا برابر است با 0.13 یافت شد درصورتیكه برای جریان اشباع شده گاما برابر با 0.1cm‌ صرف نظر از سرعت آب منفذ از208 تا 5878d-1‌ تغییر حدود دارد . برای مدل متحرك و غیر متحرك بخش آب متحرك به تدریج با وحدت دراشباع با یك حداقل 0.85 در تتا برابر با 0.15 به دنبال افزایش جزئی با اشباع دوباره بیشتر میباشد. زمان تبادل بین فازهای متحرك و غیرمتحرك یك دهم تا دو دهم برای تتا بزرگتر از پانزده صدم فرضا به علت جریان نسبتا همگن با تركیب محلول همرفتی بود. برای تتای كمتر تبادل خیلی كند تر میشود ازآنجائیكه جریان غالبا به علت V  كوچكتر و لایه های نازكتر آب خیلی كندتر میشود درحالیكه مقاومت  برای تبادل محلول بین فازهای متحرك وغیر متحرك افزایش می یابد. این اثرات تركیبی منجر به مقدار پراكندگی حداكثر درمحتویات آب میانیدرصورت تل ماسه غیر انباشته شده میشود .

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پاسخ‌های القائی دفاع گیاهان در برابر جویدن حشرات (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:13
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات8
حجم فایل10 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

« سیگنالهای اتیلن مقاومت گیاه «اربید خسیس» را در برابر كرم پنبه مصری كاهش می‌دهند برابر حشره و یا بندك مقاومت یا تحمل گیاهان به حشرات گیاهخوار و بیماریزا از طریق مكانیزمهای ساختمانی یا پرامترهای محرك در میان می‌آید . پرامترهای وادار كردنی نقش بسیار مهمی را در باز گشت مقاومت در برابر گیاهان بیماریزا دارو و اثر آنها روی حشرات گیاهخوار می‌تواند شامل افزایش زهر، تاخیر در رشد لارو یا افزایش حمله توسط انگل‌ها باشد.

استدلال می‌شود كه پرامترهای وادار كردنی كمتر موافق با تناسب گیاه است و ممكن است بیشتر از مكانیز مهای پرامترهای ساختمانی با دوام باشد. در طول مدت تكامل آنها، متخصصین گیاهخوار تو رفتگی‌های آكولوژیكی جدیدی را كشف كرده اند و با پرامترهای جدید شیمیایی گیاه وفق داده اند. بنابراین جای هیچ تعصبی نیست كه متخصصین گیاهخوار غالبا به متابولیزمهای ثانویه میزبانشان حمله می‌كنند. (به عنوان مثال ، محصولات هیدرولیزی و گلوكوزیدی خورده می‌شود و جذابیتهای تخم گذاری برای متخصین است ولی برای حشرات تطبیق داده نشده جلوگیری می‌شود.) متخصصین گیاهخواران غالبا رفع مسمومیت می‌كنند و یا تركیبات دفاعی گیاه را جدا می‌كنند شكل دوم تطبیق و سازش حتی می‌تواند از حفاظت در برابر انگل‌ها و تغذیه كننده‌ها حاصل شود. تفاوتهایی كه در متابولیزم تركیبات زهر دار وجود دارد ممكن است یكی از دلایل این باشد كه چرا بعضی از پرامترهای القاء شده در برابر عموم محافظت می‌شود ولی در برابر متخصصین حشرات گیاهخوار نه.

چندین گذرگاه مشخص شده، شامل اسید جاسمونیك(JA) ، اسید سالیسیلك(SA) ، اتیلن و شاید هم پراكسید هیدروژن نتیجه دفاع را هماهنگ می‌كنند. مولكولهای سیگناسینكگ(SA) برای پاسخ‌های موضعی بسیار حساس و مقاومت بدنی حاصل در برابر خیلی از انگلهای گیاهان، بسیار قاطع هستند.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

بیماریهای لوبیا (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:12
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات14
حجم فایل1.032 مگا بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

 

الف. بیماریهای قارچی

  1.   I.      زنگ لوبیا(Bean rust) 

عامل بیماری:Uromyces phaseoli typical     

علائم:

زنگ یک بیماری مهم و معمولی در بسیاری از گیاهان است. این بیماری بیشتر در لوبیا معمولی، لوبیا لیما و لوبیای Scarlet runner دیده می شود. یک بیماری با گسترش جهانی است.

این بیماری در نواحی مرطوب خیلی بیشتر است و دماهای معتدل برای شیوع و پیشرفت آن مناسبتر. این بیماری می تواند باعث ریختن برگها در اول فصل شده که متعاقباً محصول کاهش می یابد.

علائم این بیماری در تمام قسمتهای هوایی این گیاه می تواند دیده شود اما جوشهای زنگ بیشتر روی قسمتهای کنار و زیر برگها بیشتر هستند. لکه ها به صورت ریز و سفید و برآمده شروع شده و دور لکه ها نیز هاله قرمز- قهوه ای ایجاد میکند. وقتیکه این جوشها لمس می شوند، اسپورها شبیه گرد قرمز- قهوه ای پخش می گردند. اگر بیشتر برگها دچار زنگ شوند، می ریزند.

 

نمایش میکروسکوپی زنگ(برآمدگی آن کاملاً مشخص است)

مرحله ائیسیوم   مرحله ائیسیا و پیکنیا

مرحله ائیسیا

چرخه بیماری:

 

 مرحله پیکنیا(لکه های زرد تا خرمایی) روی برگها به صورت نتایج آلودگی بعد از زمستان ناشی از تلیوسپورها(زنگ ســــــــــیاه) دیده می شود، که از لوبیاهای آلوده به زنگ در طول فصل قبلی بوجود آمده اند. وقتی که مرحله پیکنیا بوسیله اسپورهای دیگر پیکنیوسپورهای موفق و سازگار ایجاد و منتشر می شود. برآمدگی ائیسیایی سفید برف مانندی، روی سطح زیرین برگ توسعه می یابند. اسپورها از برآمدگی سفید ائیسیایی افزوده شده، می تواند برگهای جدید لوبیا را آلوده بکند و مرحله اوریدیا را ظاهر کند. روی برگ لوبیا اوریدیا باز شده و می تواند بیماری را انتشار دهد. این مرحله اوریدیایی زنگ، می تواند گیاهان جدید را آلوده کند و اسپورهای جدیدی را برای تکرار سیکل بیماری بارها و بارها در طول فصل رشد زیاد بکند. در آخر فصل، زنگ آلوده کننده، تولید تلیوسپور کرده که رنگ تیره دارد و عامل زمستان گذران است و دوباره بعد از بهار باعث انتشار بیماری می شود.

 

کنترل بیماری:

ü     زراعی

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->
صفحه قبل 1 ... 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 صفحه بعد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به powerpointdl است. || طراح قالب bestblog.ir