پرورش قارچ (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:13
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات72
حجم فایل46 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

- مقدمه و تاریخچه قارچهای صدفی

Oyster mushroom

وجود گرما و هوای مرطوب در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری محدودیتهای عمده ای در امر کشت و پرورش بسیاری از قارچهای خوراکی متداول، مانند قارچ دکمه ای agaricus bisporus  و شی تاکه  Lentinula edodes  ایجاد میکند. قارچ چینی با رشد بر روی کاه برنج، قارچی مناسب برای مناطق گرمسیری بوده و در این مناطق از اهمیت زیادی برخوردار است. کشت و پرورش قارچهای صدفی، نسبت به سایر قارچهای خوراکی، بسیار ارزان و کم هزینه است. انتخاب و پرورش این قارچ در صنایع تولید غذایی، برای کشاورزانی با درآمدهای محدود، میتواند منبع درآمدی مناسب باشد. گونه های پلوروتوس از جمله قارچهای خوراکی میباشند که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری از رشد مطلوبی برخوردارند.

در حال حاضر گونه های متعددی از قارچ پلوروتوس شناخته شده اند که با برخورداری از قدرت تولید بالا و کیفیت مناسب، در شرایط حرارتی بالا نیز رشد مطلوبی دارند. بسیاری از گونه های پلوروتوس میتوانند بر روی چوبهای پوسیده یا در حال پوسیدن و نیز در سطح تمام چوبهای سخت و بقایای چوبی از جمله خاک اره و ضایعات کاغذ و بقایای قهوه (تفاله قهوه، پوستها، ساقه ها و برگها)، ساقه های سبز موز، پوست غوزه پنبه، کنجاله پنبه، بقایای آگاو، کنجاله سویا و بسیاری از مواد لیگنوسلولزی دیگر رشد کنند.

 

کشت پلوروتوس در کشورهای جنوب شرقی اسیا، اروپا و آمریکا بسیار رایج است و در طول فصول رشد، میتوان آن را پرورش داد. اغلب گونه های آن رشد میسیلیومی بالایی داشته و به راحتی مواد سلولزی را کلونیزه میکنند به گونه ای که قادرند این مواد را قبل از تخمیر (کمپوست شدن) تجزیه نموده و مورد استفاده قرار دهند. لذا قدرت ساپروفیتی بالایی دارند. از نظر تغذیه و رفع گرسنگی و نیز احیای اقتصاد کشاورزی، در کشورهای در حال توسعه پرورش گونه های پلوروتوس به سایر قارچهای خوراکی، از اهمیت و امتیاز بالایی برخوردار است.

در سال 2000 میزان تولید قارچ صدفی از 169000 متریک تن در سال 1987، به 909000 متریک تن در سال 1990 افزایش یافته است.

آنچه درمورد قارچهای صدفی مهم و قابل توجه است، تبدیل توده سابستریت بستر به اندامهای باردهی قارچ و راندمان بیولوژیکی آن اغلب با بیش از 100 درصد است که از نظر تولید قارچ در دنیا، حداکثر میزان تولید محسوب میگردد. در مراحل تجزیه و تخریب کاه خشک، حدود 50 درصد توده، به صورت گاز دی اکسید کربن،  20 درصد به صورت آب ، 20 درصد به صورت کمپوست مصرف شده، 10 درصد نیز تبدیل به ماده خشک اندام باردهی قارچ میشود. به طوری که این مقدار ماده خشک، معادل تبدیل 25 درصد توده تر سوبسترای بستر به قارچ تازه است. این امر کاملا به مرحله و زمان برداشت قارچ نیز بستگی دارد. قارچهای صدفی حاوی پروتئینهای اصلی و ضروری بوده که بر اساس وزن خشک قارچ مقدار آن برابر 35 – 15 درصد در منابع علمی گزارش شده است. این قارچها همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای آمینه آزاد است.

به علاوه این قارچها مملو از ویتامینهای مفید از جمله ویتامین C ، ویتامین B  میباشد. تفاوتهای موجود در گونه های قارچ صدفی، از نظر میزان مواد غذایی، به چند عامل بستگی دارد. از جمله مقدار پروتئین قارچ تحت تاثیر نوع ماده مصرفی در بستر و میزان سوبسترا میباشد. تفاوت میزان ترکیب غذایی و عملکرد قارچهای نژاد پلوروتوس بسیار محرز است. برای اطلاع بیشتر به مقالاتی که در رابطه با خواص غذایی قارچهای صدفی ایل کاتان (1991) رای و همکاران (1988) و بانو و راجاراتنام (1988) مراجعه کنید.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پروانه برگخوار سفید امریکایی افت جدی و خطرناک باغ ها و جنگلهای ایران (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:13
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات7
حجم فایل533 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

پروانه برگخوار سفید امریکایی یکی از مهمترین آفات گیاهان مختلف در دنیاست.

اهمیت:

پروانه برگخوار سفید آمریکایی آفت بومی آمریکای شمالی بوده و پس از جنگ جها نی دوم در سراسر اروپا گسترش پیدا کرد و امروزه در بسیاری از کشورها در زمره آفت درجه اول محسوب میگردد. لاروهای آفت از برگها وجوانه های گیاه میزبان که بیش از 636 گونه گیاهی اعم از باغی-  زراعی و جنگلی میگردد تغذیه مینماید و باعث لخت شدن  و بی برگی  درختان میزبان شده  و در نتیجه  خسارت شدید و لطمه غیر قابل جبرانی  به کشاورزان و روستاییان وارد می سازد. بعلاوه با لخت کردن و عاری کردن درختان زینتی در حاشیه جنگل و پارکهای جنگلی و نیز پارکها و فضای سبز شهری- منظره و جلوه بسیار زشتی را ایجاد نموده و از این طریق نیز لطمه شدیدی را به اکو سیستم و استان های آلوده وارد می شود. توت از میزبان های رایج این آفت میباشد  که برگ ها و جوانه های برگی آن به شدت مورد تغذ یه لاروهای این آفت قرار می گیرد- بنابراین در مناطقی از استانهای شمالی کشور که صنعت نوغانداری رواج دارد-گسترش آفت میتواند خسارت قابل توجه و شدیدی را به نوغانداران وارد سازد. این آفت که تا قبل از سال 1381 در زمره آفات قرنطینه خارجی محسوب می شد- اولین بار در تابستان 1381  ازلشت نشا در استان گیلان گزارش شد اما به تدریج و طی سالهای اخیر وعلی رغم قرنطینه در مناطقی از شمال کشور مانند استانهای مازندران و سپس اردبیل گسترش یافت.

در یک تحقیق شاخص تغذیه و ترجیح میزبانی لارو پروانه سفید آمریکایی روی برگ درختان توت- گردو- زردآلو- چنار و صنوبر در اتاقک رشد در دمای شب :روز درجه سانتی گراد- رطوبت نسبی درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی 8 ساعت تاریکی مطالعه شد. نتایج نشان داد که نرخ  مصرف نسبی-  نرخ رشد نسبی- کارایی تبدیل غذای خورده شده- کارایی تبدیل غذای هضم شده و همچنین قابلیت هضم شوندگی میزبان های مختلف به طور معنی داری با یکدیگر تفاوت دارند. نرخ مصرف نسبی روی  چنار به طور معنی داری بیشتر از صنوبر- گردو و توت بود. بیشترین نرخ رشد نسبی مربوط به توت و کمترین آن مربوط به زردآلو بود. بیشترین کارایی تبدیل غذای خورده شده و کارایی تبدیل غذای هضم شده در برگ توت بدست آمد- ولی لاروهای تغذیه کننده از برگ توت کمترین شاخص تقریبی هضم شوندگی را نشان دادند. به طور کلی نتایج نشان داد که لاروها بالاترین کارایی تغذیه ای را روی توت داشتند. همچنین میزبان های مختلف اختلاف معنی داری از نظر گرایش لارو آفت نشان داده و لاروها به طور معنی داری برگ توت را نسبت به سایر میزبان ها ترجیح دادند

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پراكندگی هیدرودینامیك درتل ماسه اشباع نشده (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:13
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات24
حجم فایل21 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

پراكندگی هیدرودینامیك درتل ماسه اشباع نشده : 

خلاصه :

گسترش محلول ها نسبت به وضعیت جابه جایی میانگین درطول جریان آب در خاكها درنتیجه پیچش ازطریق كمپلكس منفذ اشباع شده میباشد. گسترش باضریب پراكندگی هیدرودینامیك درمعادله پراكندگی همرفتی مشخص میشود. این ضریب به طور وسیعی برای خاكهای اشباع شده مطالعه شده است. دراین مطالعه ضریبهای پراكندگی هیدرودینامیك برای تل ماسه غیر انباشته به عنوان تابعی از ثابتهای آب حجمی تتا تعیین شد كه تغییر حدودی از اشباع تا 0.08cm3cm-3 درستون های 5cm‌ قطری و طول 25 تا 40 سانتی متری دارند. آزمایشات جریان شیب واحد جهت اندازه گیری منحنی های پیشرفته محلول با به كارگیری ردیابهای شوری با 4 الكترود درچندین عمق ستونی انجام شدند. پارامترهای حمل برای معادله پراكندگی همرفتی و مدل متحرك –غیرمتحرك با بهینه سازی محلولهای تحلیلی با منحنی های پیشرفته محلول مشاهده شده تعیین شدند. یك پراكندگی حداكثر گاما 0.97 cm ‌ در تتا برابر است با 0.13 یافت شد درصورتیكه برای جریان اشباع شده گاما برابر با 0.1cm‌ صرف نظر از سرعت آب منفذ از208 تا 5878d-1‌ تغییر حدود دارد . برای مدل متحرك و غیر متحرك بخش آب متحرك به تدریج با وحدت دراشباع با یك حداقل 0.85 در تتا برابر با 0.15 به دنبال افزایش جزئی با اشباع دوباره بیشتر میباشد. زمان تبادل بین فازهای متحرك و غیرمتحرك یك دهم تا دو دهم برای تتا بزرگتر از پانزده صدم فرضا به علت جریان نسبتا همگن با تركیب محلول همرفتی بود. برای تتای كمتر تبادل خیلی كند تر میشود ازآنجائیكه جریان غالبا به علت V  كوچكتر و لایه های نازكتر آب خیلی كندتر میشود درحالیكه مقاومت  برای تبادل محلول بین فازهای متحرك وغیر متحرك افزایش می یابد. این اثرات تركیبی منجر به مقدار پراكندگی حداكثر درمحتویات آب میانیدرصورت تل ماسه غیر انباشته شده میشود .

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

پاسخ‌های القائی دفاع گیاهان در برابر جویدن حشرات (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:13
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات8
حجم فایل10 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

« سیگنالهای اتیلن مقاومت گیاه «اربید خسیس» را در برابر كرم پنبه مصری كاهش می‌دهند برابر حشره و یا بندك مقاومت یا تحمل گیاهان به حشرات گیاهخوار و بیماریزا از طریق مكانیزمهای ساختمانی یا پرامترهای محرك در میان می‌آید . پرامترهای وادار كردنی نقش بسیار مهمی را در باز گشت مقاومت در برابر گیاهان بیماریزا دارو و اثر آنها روی حشرات گیاهخوار می‌تواند شامل افزایش زهر، تاخیر در رشد لارو یا افزایش حمله توسط انگل‌ها باشد.

استدلال می‌شود كه پرامترهای وادار كردنی كمتر موافق با تناسب گیاه است و ممكن است بیشتر از مكانیز مهای پرامترهای ساختمانی با دوام باشد. در طول مدت تكامل آنها، متخصصین گیاهخوار تو رفتگی‌های آكولوژیكی جدیدی را كشف كرده اند و با پرامترهای جدید شیمیایی گیاه وفق داده اند. بنابراین جای هیچ تعصبی نیست كه متخصصین گیاهخوار غالبا به متابولیزمهای ثانویه میزبانشان حمله می‌كنند. (به عنوان مثال ، محصولات هیدرولیزی و گلوكوزیدی خورده می‌شود و جذابیتهای تخم گذاری برای متخصین است ولی برای حشرات تطبیق داده نشده جلوگیری می‌شود.) متخصصین گیاهخواران غالبا رفع مسمومیت می‌كنند و یا تركیبات دفاعی گیاه را جدا می‌كنند شكل دوم تطبیق و سازش حتی می‌تواند از حفاظت در برابر انگل‌ها و تغذیه كننده‌ها حاصل شود. تفاوتهایی كه در متابولیزم تركیبات زهر دار وجود دارد ممكن است یكی از دلایل این باشد كه چرا بعضی از پرامترهای القاء شده در برابر عموم محافظت می‌شود ولی در برابر متخصصین حشرات گیاهخوار نه.

چندین گذرگاه مشخص شده، شامل اسید جاسمونیك(JA) ، اسید سالیسیلك(SA) ، اتیلن و شاید هم پراكسید هیدروژن نتیجه دفاع را هماهنگ می‌كنند. مولكولهای سیگناسینكگ(SA) برای پاسخ‌های موضعی بسیار حساس و مقاومت بدنی حاصل در برابر خیلی از انگلهای گیاهان، بسیار قاطع هستند.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

بیماریهای لوبیا (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:12
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات14
حجم فایل1.032 مگا بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

 

الف. بیماریهای قارچی

  1.   I.      زنگ لوبیا(Bean rust) 

عامل بیماری:Uromyces phaseoli typical     

علائم:

زنگ یک بیماری مهم و معمولی در بسیاری از گیاهان است. این بیماری بیشتر در لوبیا معمولی، لوبیا لیما و لوبیای Scarlet runner دیده می شود. یک بیماری با گسترش جهانی است.

این بیماری در نواحی مرطوب خیلی بیشتر است و دماهای معتدل برای شیوع و پیشرفت آن مناسبتر. این بیماری می تواند باعث ریختن برگها در اول فصل شده که متعاقباً محصول کاهش می یابد.

علائم این بیماری در تمام قسمتهای هوایی این گیاه می تواند دیده شود اما جوشهای زنگ بیشتر روی قسمتهای کنار و زیر برگها بیشتر هستند. لکه ها به صورت ریز و سفید و برآمده شروع شده و دور لکه ها نیز هاله قرمز- قهوه ای ایجاد میکند. وقتیکه این جوشها لمس می شوند، اسپورها شبیه گرد قرمز- قهوه ای پخش می گردند. اگر بیشتر برگها دچار زنگ شوند، می ریزند.

 

نمایش میکروسکوپی زنگ(برآمدگی آن کاملاً مشخص است)

مرحله ائیسیوم   مرحله ائیسیا و پیکنیا

مرحله ائیسیا

چرخه بیماری:

 

 مرحله پیکنیا(لکه های زرد تا خرمایی) روی برگها به صورت نتایج آلودگی بعد از زمستان ناشی از تلیوسپورها(زنگ ســــــــــیاه) دیده می شود، که از لوبیاهای آلوده به زنگ در طول فصل قبلی بوجود آمده اند. وقتی که مرحله پیکنیا بوسیله اسپورهای دیگر پیکنیوسپورهای موفق و سازگار ایجاد و منتشر می شود. برآمدگی ائیسیایی سفید برف مانندی، روی سطح زیرین برگ توسعه می یابند. اسپورها از برآمدگی سفید ائیسیایی افزوده شده، می تواند برگهای جدید لوبیا را آلوده بکند و مرحله اوریدیا را ظاهر کند. روی برگ لوبیا اوریدیا باز شده و می تواند بیماری را انتشار دهد. این مرحله اوریدیایی زنگ، می تواند گیاهان جدید را آلوده کند و اسپورهای جدیدی را برای تکرار سیکل بیماری بارها و بارها در طول فصل رشد زیاد بکند. در آخر فصل، زنگ آلوده کننده، تولید تلیوسپور کرده که رنگ تیره دارد و عامل زمستان گذران است و دوباره بعد از بهار باعث انتشار بیماری می شود.

 

کنترل بیماری:

ü     زراعی

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

بیماری های مهم گندم (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:12
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات15
حجم فایل28 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

الف – بیماری هـای قــارچـی                                    Fungal diseases

 زنگ ها                                                   The Rusts          

قارچهای عامل بیماریهای موسوم به زنگ به شاخه بازیدیومایكوتا و راسته Uredinales تعلق دارند. زنگها انگل های اجباری بوده و در محیطهای كشت مصنوعی و نیز در بقایای گیاهی قادر به رشد نمی‌باشند. زنگها ممكن است از لحاظ تعداد میزبان یك میزبانه یا دومیزبانه باشند. اكثر زنگ ها چند چرخه یا پلی سیكل اند. زنگ ها بذرزاد نمی باشند و اغلب با باد منتشر می‌شوند.

عامل زنگ در غلات غالباً جنس Puccinia است. زنگ در گندم در مقایسه با سایر غلات اهمیت بیشتری دارد. سه نوع زنگ (سیاه، قهوه‌ای و زرد) در گندم شناخته شده است كه در ایران زنگ زرد، قهوه ای و سیاه به ترتیب دارای بیشترین اهمیت می‌باشند. این زنگ ها ممكن است بطور توأم نیز در یك بوته گندم نیز دیده شوند. خسارت زنگها بسته به مرحله رشدی گیاه متفاوت است. گیاهان زراعی در صورت ابتلا به زنگ در زمان بلوغ بیشتر خسارت می‌بینند.

زنگ ها به طرق مختلف باعث خسارت می‌شوند :

1)   رابطه انگلی غذایی و برداشت مواد غذایی از گیاه

2)    بالا بردن شدت تنفس و تعرق در گیاه

3)    كاهش سطح و میزان فتوسنتز در گیاه

4)    ضعیف شدن و لاغر شدن دانه ها و كاهش قوه نامیه آنها

5)    حساسیت وآسیب پذیر شدن گیاهان حاصله از دانه های خسارت دیده از بیماری

ü       زنگ سیاه یا ساقه گندم                                                            Black (Stem) Rust

قارچ عامل بیماری                                                              Puccinia graminis

این گونه دو میزبانه و دارای هر پنج مرحله اسپوری است. علاوه بر گندم به 410 گونه از گیاهان گرامینه از جمله جو، یولاف، چاودار و گندم دوروم (میزبانان ثانوی = Alternative host) حمله كرده و در سرتاسر جهان به شكل وسیعی انتشار دارد. میزبان حدواسط (Alternate host) این قارچ شامل 70 گونه ازBerberis  و Mahonia است كه عمده ترین آنها زرشك زراعی میباشد.

این بیماری در ایران نیز از انتشار وسیعی برخوردار بوده ولی تاكنون به اندازه دو زنگ دیگر مشكل ساز نبود است. این زنگ به لحاظ گرمادوست بودن در نواحی گرم و نیز در آخر فصل زراعی ظاهر می‌شود.

چرخه زندگی

مرحله اوریدیا :

این مرحله با جوانه زنی یك اوریدیوسپور یا ائیسیوسپور روی میزبان علفی گرامینه، نفوذ و توسعه آن آغاز می‌شود. پس از استقرار قارچ در میزبان اسپورزایی صورت گرفته و اوریدیوسپورهای جدید بوجود می‌آیند كه منتشر شده و آلودگی های بعدی را موجب می‌شوند. تكرار این مرحله باعث اپیدمی شدن و انتشار ثانوی بیماری خواهد شد. اوریدیوسپورها بیضی شكل، تك سلولی و دیكاریون (n+ n) و پوشیده از خارهای ریز می‌باشند.

مرحله تلیا :

پس از بالغ شدن گیاه، تولید اوریدیوسپورها متوقف و تشكیل تلیوسپورها در همان محل  یا در محل جدید آغاز می‌شود. در این مرحله رنگ جوش (Pustule) تیره می‌شود. تلیوسپورها 2 سلولی و دیپلوئید و دارای دیواره ضخیم و دارای قابلیت پایداری در شرایط سرما و خشكی شدید بوده و بدین ترتیب اندام زمستانگذرانی قارچ می‌باشد.

مرحله بازیدیا :

پس از سپری شدن زمستان، تلیوسپورها جوانه زده و هسته پس از تحمل یك مرحله میوز، چهار بازیدیوسپور هاپلوئید تشكیل می‌دهند كه دوبه دو با هم سازگارند و در صورت وجود میزبان حدواسط قادر به آلوده نمودن آن خواهند بود. بازیدیوسپورها مستقیماً وارد اپیدرم شده و میسلیوم هاپلوئید را در بافت میزبان حدواسط تشكیل می‌دهند.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

بیماری های گندم و جو (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:12
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات18
حجم فایل33 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

فهرست بیماریهای گندم

الف بیماری های قارچی

1 - زنگ ها

   1 – 1 – زنگ سیاه

   1 – 2 – زنگ زرد

   1 – 3 - زنگ قهوه ای

2 سیاهك ها

   2 - 1 – سیاهك آشكار

   2 - 2 – سیاهك پنهان

   2 - 3 – سیاهك كوتوله

   2 -  4 – سیاهك برگی

   2 - 5 – سیاهك هندی  

3 سفیدك ها

    3 - 1 – سفیدك پودری

    3 - 2 – سفیدك داخلی

4 بیماریهای سپتوریایی

    4 – 1 - بلاچ برگی

    4 - 2 – بلاچ خوشه

5 بیماری پاخوره

6 بیماری اسكب خوشه

ب بیماری های باكتریایی

    1 – لكه نواری باكتریایی

    2- بیماری خوشه صمغی

ج بیماریهای ویروسی

   1 – بیماری كوتولگی زرد جو

   2 – بیماری موزائیك خاكزاد گندم

   3 – بیماری موزائیك نواری گندم

د بیماری های نماتدی

  1 – نماتد خوشه كندم

1 – زنگ ها       The Rusts                                                                           

قارچ های عامل بیماری های موسوم به زنگ به شاخه Basidiomycota و راسته Uredinales تعلق دارند. زنگ ها انگل های اجباری بوده و در محیط های مصنوعی كشت و نیز در بقایای مرده گیاهی قادر به رشد نمی‌باشند. زنگ ها ممكن است یك میزبانه یا دومیزبانه و از لحاظ چرخه زندگی ماكروسیكل،  دمی سیكل یا میكروسیكل باشند.  اكثر زنگ ها چند چرخه یا پلی سیكل اند. بدین معنی كه قادرند در طول فصل رشد چندین بار چرخه زندگی خود را كامل كنند. قارچ عامل زنگ در غلات غالباً جنس Puccinia است. زنگ در گندم در مقایسه با سایر غلات اهمیت بیشتری دارد.

 سه نوع زنگ (سیاه، قهوه ای و زرد) در گندم و جو شناخته شده است كه در ایران زنگ زرد، قهوه ای و سیاه به ترتیب دارای بیشترین اهمیت در گندم     می‌باشند. زنگ ها در جو، در مقایسه با گندم ار اهمیت كمتری برخوردار بوده و خسارت كمتری به جو وارد می‌كنند. زنگ قهوه ای در جو با اهمیت تر است. این زنگ ها ممكن است بطور توام در یك بوته گندم نیز دیده شوند.

خسارت زنگ ها بسته به مرحله رشدی گیاه متفاوت است. گیاهان زراعی در صورت ابتلا به زنگ در مراحل بلوغ خسارت بیشتری می‌بینند.

زنگ ها به طرق مختلف باعث خسارت در گیاه می‌شوند :

 

1-      رابطه انگلی غذایی و برداشت مواد غذایی از گیاه

2-       بالا بردن شدت تنفس و تعرق در گیاه

3-       كاهش سطح و میزان فتوسنتز در گیاه

4-       ضعیف شدن و لاغر شدن دانه ها و كاهش قوه نامیه آنها

5-  حساسیت وآسیب پذیر شدن گیاهان حاصله از دانه های خسارت دیده از بیماری

1 1 - زنگ سیاه گندم و جو         Black (Stem) Rust           عامل بیماری                                                    Puccinia graminis

این گونه دو میزبانه و ماكروسیكل (دارای هر پنج مرحله اسپوری معمول در زنگ ها) بوده و علاوه بر گندم به 410 گونه از گیاهان گرامینه از جمله جو، یولاف، چاودار و گندم دوروم (میزبانان ثانوی = Alternative host) حمله كرده و در سرتاسر جهان به شكل وسیعی انتشار دارد. میزبان حدواسط (Alternate host) این قارچ شامل 70 گونه از Berberis  و Mahonia است كه عمده ترین آنها زرشك زراعی می‌باشد.

این بیماری در ایران نیز از انتشار وسیعی برخوردار بوده ولی تاكنون به اندازه دو زنگ دیگر مشكل ساز نبوده است. این زنگ به لحاظ گرمادوست بودن در نواحی گرم و نیز در آخر فصل زراعی (نزدیك به زمان برداشت) ظاهر می‌شود.

 

چرخه زندگی

مرحله اوریدیا :

این مرحله با جوانه زنی یك اوریدیوسپور یا ائیسیوسپور روی میزبان گرامینه، نفوذ و توسعه آن بصورت داخل سلولی و با تولید مكینه (هاستوریوم) آغاز می‌شود. پس از استقرار قارچ در میزبان، اسپورزایی صورت گرفته و اوریدیوسپورهای جدید بوجود می‌آیند كه در واقح همان مرحله ای است كه جوشهای رنگی در میزبان گرامینه مشاهده می‌شود. اوریدیوسپورها منتشر شده و آلودگی های بعدی را موجب می‌شوند. تكرار این مرحله باعث اپیدمی شدن بیماری خواهد شد. اوریدیوسپورها بیضی شكل، تك سلولی و دیكاریون (n+n) و پوشیده از خارهای ریز می‌باشند.

مرحله تلیا :

پس از بالغ شدن گیاه گرامینه مثل گندم، تولید اوریدیوسپورها متوقف و تشكیل تلیوسپورها در همان محل  یا در محل جدید آغاز می‌شود. در این مرحله رنگ جوش (Pustule) تیره می‌شود. تلیوسپور ها 2 سلولی و دیپلوئید و دارای دیواره ضخیم می‌باشد و قابلیت پایداری در شرایط سرما و خشكی شدید را داراست و بدین ترتیب اندام زمستانگذرانی قارچ می‌باشد.

مرحله بازیدیا :

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

بیماری های حبوبات (Legumes Diseases) (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:12
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات17
حجم فایل1.17 مگا بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

الف - بیماری های عمومی

1 – بیماری تار عنكبوتی یا مرگ گیاهچه حبوبات                                           Web blight

عامل بیماری

فرم غیر جنسی Rhizoctonia solani                                    

فرم جنسی Thananthephorus cucumeris

قارچ عامل بیماری دامنه میزبانی بسیار وسیعی دارد و تقریباً به همه حبوبات حمله می‌كند. علایم كلی آن شامل مرگ گیاهچه، پوسیدگی بذر و ریشه و نیز مرگ گیاه بالغ است. هنگامیكه این قارچ به قسمتهای هوایی گیاه حمله می‌كند، علایمی شبیه به خسارت كنه‌ها در آن نمایان می‌شود كه از اینرو آن را Web blight (بلایت تار عنكبوتی) می‌گویند. علایم زیرزمینی در همه حبوبات یكسان و شامل پوسیدگی ریشه و طوقه است. علایم هوایی تاحدی در حبوبات متفاوت است. در عدس برگهای گیاهان مبتلا برنگ ارغوانی تا بنفش درمی‌آید. در نخود سفید برگها زرد شده و سریعاً فرومی‌ریزند و گیاه از پای درمی‌آید. در لوبیا گیاه ضعیف و پژمرده می‌شود.

كنترل بیماری

1 – ضدعفونی بذر با قارچكش های نظیر PCNB

2 – آیش و تناوب زراعی

3 – كشت غیرعمیق. می‌توان كشت را سطحی انجام داده و بعد از رویش خاك‌دهی نمود.

2 – بیماری پوسیدگی خشك ریشه حبوبات  Dry rot

عوامل بیماری :

در لوبیا Fusarium solani f.sp. phaseoli 

در نخودفرنگی  F. solani f.sp. pisi 

در باقلا   F. solani f.sp. fabae

در گیاهان مبتلا به این قارچها پوسیدگی ریشه اصلی بصورت خشك دیده می شود. گیاه كوتوله و ضعیف می‌شود و در حالت شدید بیماری ممكن است از بین برود. در لوبیا بر روی ریشه ابتدا لكه های قرمزی بوجود می آید كه به تدریج قهوه ای شده و كل ریشه اصلی را می پوشاند. ریشه های فرعی نیز معمولاً منهدم می شوند. دامنه میزبانی این قارچها محدود به گیاه مورد نظر می‌باشد. بقای قارچ اغلب به صورت كلامیدوسپور و نیز كنیدهای بزرگ (ماكروكنیدی ها) با جداره بیرونی ضخیم و یا در خاك و بقایای گیاهی طی سالهای زیاد (حداقل 6 سال) می‌باشد.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

بیماری حشرات در چوب (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:12
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات30
حجم فایل531 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

بیماری : بیماری ریشه آرمیلاریا ؛ پوسیدگی ریشه بند کفشی

PATHOGEN: armilaria sp .

Figure 1Armillaria gallica mushrooms on an old stump, New York, U.S. (Used by permission of J. Worrall)

معمولا یکی از مهمترین بیماری های درختان در مناطق معتدل جهان است . این بیماری در جنگل های بومی ، جنگل های کاشته شده ، باغات میوه ، تاکستان ها و فضای سبز شهری دیده می شود . همچنین ممکن است در گیاهان غیر چوبی ( شکل 13 ) ایجاد شود . این بیماری خسارت های فراوانی را در بخش های معتدل امریکای شمالی ، اروپا ف آسیا ، ژاپن ، آفریقای جنوبی ،استرالیا و نیوزلند و هر جای دیگر به بار می آورد .

 

این بیماری همچنین در بعضی از مناطق حاه شامل بخش حاره آفریقا ، آمریکای جنوبی و سریلانکا رخ می دهد . اما در بسیاری از مناطق به شدت مناطق معتدل نیست و فقط در ارتفاعات رخ می دهد .

: Humongous fungus 

رشته های کوچک مانند قارچ شناسی و بیماری شناسی جنگل می توانند زیر و رو شوند وقتی که خبری به رسانه های گروهی می رسد . این اتفاقی بود که در سال 1992 رخ داد وقتی یک مقاله ی علمی چاپ شد در باره توانایی Armillaria gallica در تشکیل کلنی های بسیار بزرگ ، یا genets . همه اینها زمانی اتفاق افتاد که رسانه های گروهی این موضوع را با عبارت Humongous fungus   مرتبط ساختند و برنامه های زیادی در مورد آن ساخته شد . این موضوع به تیتر اول روزنامه نیویورک تایمز ، گزارش خبری شبکه ABC به گزارشگری پیتر جنینگس و برنامه Top Ten  دیوید لترمن و برنامه های بسیار دیگر بدل شد . ( شکل 14 ) حتی در این مورد یک صفحه اینترنت  هم ساخته شد .

جفت های بزرگتری هم پیدا شده است و بزرگترین آنها تا کنون در اورگان شرقی یافت شده است که حدود 900 هکتار است بر آورد میشود بیش از 2400 سال عمر داشته باشد .

شب تاب :

شاید یکی از جالبترین چیزهای در مورد آرمیلاریا این است که میسلیوم های آن نور افشانی می کند ، خصوصا در چوبی که در حال تخریب باشد ف به چنین چوب درخشانی روباه آتشین می گویند .در قدیمی ترین شاهکار ادبی انگلیسی 

 ( کتاب بیوولف ) به این موضوع اشاره شده است .

شما می توانید با پیدا کردن یک تنه درخت مرده که آرمیلاریا روی آن کلنی کرده باشد به آسانی این نور افشانی را ببینید . دنبال پوسیدگی های درخشانی بگردید که فعال باشند و توسط سایر قارچ ها اشغال نشده باشد . قطعاتی را قطع کنید و آنها را در داخل یک کیسه پلاستیکی بگذارید . تعداد زیادی جمع کنید زیرا نور افشانی در گونه های مختلف متفاوت است . حالا تاریکترین نقطه ممکن را پیدا کنید . برای اینکه شما و دوستانتان را در فضای ذهنی مناسبتر قرار دهیم به جنگل بروید در یک شب تاریک و طوفانی و ابری ، اول صبر کنید تا چشم هایتان به تاریکی عادت کند 1یا 2 داستان ترسناک بگوئید حالا از انچه جمع اوری کرده است پرده برداری کنید . چشم هایتان را منور کنید و دوستانتان را تعجب زده .

علائم و نشانه ها :

در بیماری ریشه آرمیلاریا اگر فرد بتواند به ریشه درخت یا پایه آن برسد معمولا به سادگی قابل تشخیص است . یک پولاسکی ( شکل شماره 2 ) وسیله خوبی برای تشخیص ریشه های بیمار درختان است زیرا با یک طرف آن می توان زمین را کند و با طرف دیگر ریشه را قطع کرد .

Figure 2. The pulaski is commonly used for diagnosis of root diseases of trees in the field. It has a scraping side to remove soil and a chopping blade. (Courtesy J. Worrall, copyright-free)

علائم تاج : سرخشکیدگی شاخه ها و باریک شدن تاج از علائم معمول ریشه آرمیلاریا هستند اما آنها همچنین علائم سایر بیماری های ریشه و سایر بیماری های درخت نیز محسوب می شوند . در بعضی از سوزنی برگان زرد شدن یا قرمز شدن جوانه های برگ یا تولید مخروط های سنگین تر از حد معمول ممکن است دیده شود .

علائم اولیه : در برخی از گونه ها؛  قارچ ممکن است از ریشه به تنه داخلی انتقال یابد  و موجب شانکر بالای ریشه آلوده شود . در سوزنی برگ ها ی رزینی ، در اثر  ( شکل 3 ) تراوش رزین در مجاورت

ریشه آلوده ، طوقه و پایه ساقه resinosis دیده می شود .

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->

بیماری های درختان زیتون (کشاورزی و زراعت)

شنبه 28 بهمن 1396
4:11
مارال
دسته بندیکشاورزی و زراعت
فرمت فایلdoc
تعداد صفحات28
حجم فایل531 کیلو بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

 نماتدهای زیتون : Olive Nematodes

نماتدهای مختلفی به ریشه زیتون حمله می کنند، مانند  نماتد مولد غده ( Root Not Nematod ) شامل گونه های مختلفی از جنس Meloidogyne ، نماتد مرکبات ( Tylenchulus semipenetrans)، نماتدهای مولد زخم ( Root Lesion Nematodes ) شامل گونه های مختلفی از جنس Pratylenchus و همینطور دو نماتد دیگر که اهمیت کمتری دارند، شامل نماتد غلاف ( Sheat Nematode ) به نام Hemicycliophora arenaria و نماتد سوزنی ( needle Nematode ) با نام Paralongidorus eucalipti .

نماتد مولد غده : Root Not Nematode

این نماتد به بسیاری از گیاهان باغی و زراعی، شامل بسیاری از سبزیجات، درختان میوه، انگور، شبدر و یونجه حمله می کند. این نماتد باعث بوجود آمدن گال یا گره روی ریشه ها و کاهش قدرت گیاه، با اختلال در عملکرد ریشه ها می گردد. خسارت در خاکهای سبک و شنی  بالاتر است و اگر درختان زیتون در خاکهایی که دارای جمعیت بالایی از این نماتد است کشت شوند، رشد ضعیفی خواهند داشت. این نماتد باعث چروکیدگی و دیر باز شدن شکوفه ها می شود. گزارش شده است که کلتیوارهای  Meashon و Tofany به گونه M. incognita مقاومند. کلتیوارهای Krygula و Picual به پوسیدگی ریشه و نماتد M. incognita مقاوم هستند. کلتیوار Allegra که توسط دانشگاه کالیفرنیا ارائه شده است به گونه های مختلف نماتد مولد غده مقاوم است.

نماتد مرکبات : Citrus Nematode

این نماتد مخصوصآ در زمین هایی که قبلآ در آنها مرکبات و انگور کشت می شده است، وجود دارد و در ضمن به خاکهای شنی هم محدود نمی شود. بیش از ۵ هزار نماتد ماده در هر ده گرم خاک بالاتر از آستانه خسارت محسوب می شود و چنین زمینی باید با نماتدکشها سمپاشی شود. این نماتد در مرکبات باعث زوال تدریجی درخت می شود و به آن ظاهری ترکه ای ( twiggy )می دهد. تا به حال رقم مقاومی نسبت به این نماتد گزارش نشده است و بهتراست از کشت در خاکهای حاوی این نماتد اجتناب کرد.
نماتد های مولد زخم : Root Lesion Nematodes

گونه های مختلفی از جنس Pratylenchus به زیتون حمله می کنند مانند P.valnus و P. penetrans .این نماتد علاوه بر زیتون از گیاهان دیگری مانند انگور، سبزیجات، درختان میوه، گیاهان زینتی و شبدر گزارش شده است.این نماتد باعث کوتولگی و مرگ شاخه ها در درختان جوان می شود. بافتهای ریشه های فرعی و بخشهایی از ریشه های قطورتر، در اثر تغذیه نماتد از بین می روند و پوسیده شده، تیره رنگ می گردند. خسارت ناشی از پوسیدگی ریشه و پژمردگی های قارچی درگیاهانی که در معرض حمله این نماتدها قرار گرفته اند، شدیدتر است.

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود


برچسب‌ها: <-TagName->
صفحه قبل 1 ... 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 صفحه بعد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به powerpointdl است. || طراح قالب bestblog.ir